До кінця року Львівщина повністю вирішить проблему із довезенням учнів

Цього року ще 70 нових шкільних автобусів почнуть возити учнів Львівщини у навчальні заклади. Їх закупляють для 41 громади на умовах співфінансування з державного, обласного та місцевого бюджетів, а також для 5 обласних освітніх спеціалізованих закладів.

16.08.2023
До кінця року Львівщина повністю вирішить проблему із довезенням учнів

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, таким чином повністю буде закрита потреба області у довезенні школярів.

“Минулого року ми придбали 118 звичайних та 8 спеціалізованих шкільних автобусів. Цьогоріч придбаємо 62 звичайні та 8 транспортних засобів, обладнаних всім необхідним для зручного добирання людей з інвалідністю. Сума державної субвенції на закупівлю 70 автобусів становить майже 81 млн грн”, – зазначив Козицький.

Автобуси виконуватимуть роботу замість тих, які віддали на потреби ЗСУ й тих, які потребують заміни через тривалий термін експлуатації.

Щоб дізнатись, які райони і в якій кількості отримають «школярики» потрібно перейти за посиланням.

“Усі діти повинні мати однаковий доступ до освіти, незалежно від того, де вони живуть. Для кращого засвоєння знань та соціалізації важливо, щоб учні навчалися очно, але безпека насамперед. Тому принагідно нагадую, що усі укриття в школах області мають бути в належному стані до початку нового навчального року. Це – відповідальність органів місцевого самоврядування. Зараз в усіх районах укриття освітніх закладів обстежують комісії, ще є шанс виправити порушення. Прошу голів громад серйозно поставитися до цього”, – підсумував Козицький.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.