Громаді на Львівщині повернули 80 га землі

Господарський суд Львівської області повернув Золочівській територіальній громаді земельну ділянку площею майже 80 гектарів.

11.01.2024
Громаді на Львівщині повернули 80 га землі

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

У 2015 році товариство аукціону придбало на аукціоні право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Вид угідь — пасовища. Однак згодом підприємець без погодження міськради передав цю землю в суборенду іншому товариству, яке розорало вказані землі та використовувало їх для вирощування бобових культур.

Також відповідач понад рік ухилявся від сплати орендної плати за користування землею.

Прокуратура не повідомляє назви підприємств, однак з тексту рішення суду відомо, що орендарем землі на території Великовільшаницької сільської ради було зареєстроване на Закарпатті ТзОВ “Тіса Біо”. У квітні 2022 року це товариство передало ділянку в суборенду ТзОВ “Акріс-Захід” (зареєстроване у Києві). У червні 2023 року комісія Золочівської міської ради обстежила земельну ділянку і встановила, що вона розорана та на ній росте соя.

Відтак Господарський суд Львівської області вирішив розірвати договір оренди та зобов’язав “Акріс-Захід” повернути земельну ділянку Золочівській міській раді.

Також суд стягнув з “Тіса Біо” на користь міськради 47 696 грн заборгованість зі сплати орендної плати.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.