“Господарник” військовї частини на Львівщині переоформив на родичів майно на майже 12 млн грн

Начальника квартирно-експлуатаційного відділу військової частини на Львівщині підозрюють у незаконому збагаченні.

19.07.2024
“Господарник” військовї частини на Львівщині переоформив на родичів майно на майже 12 млн грн

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Підозрюваний оформив солдатом близького родича дружини в одну з частин ЗСУ Львова. Згодом він став власником житлового будинку та земельної ділянки в Брюховичах, ринкова вартість яких складає орієнтовно 300 тисяч доларів.

“Доходів, які б дозволяли здійснити будівництво такої коштовної нерухомості й проведення у ній ремонтних робіт, у родича фігуранта не було. Тому він нібито взяв позику 100 тис. доларів США у доньки посадовця, яка є студенткою місцевого вишу. Але ці кошти посадовець в декларації не вказав”, — йдеться у повідомленні.

Схожим чином була придбана квартира у Львові площею 100 квадратних метрів та вартістю понад 4 мільйони гривень. Також підозрюваний купив для доньки позашляховик преміум-класу, який оформив на свого родича.

На автомобіль, квартиру та земельну ділянку наклали арешт. Підозрюваного відсторонили від посади та взяли під арешт. Сума застави — три мільйони гривень.

Чоловіка можуть судити за ст. 368-5 (Незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання — десять років позбавлення волі з позбавленням обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на три роки.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.