Гетманцев пообіцяв найближчим часом “дотиснути” тютюновий бізнес Козловського

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев  розповів журналістам “Економічної правди”, що заважає побороти “тінь” на ринку тютюну.

15.10.2024
Гетманцев пообіцяв найближчим часом “дотиснути” тютюновий бізнес Козловського
На фото Григорій Козловський

“Наразі на цьому ринку ми спостерігаємо ту саму ситуацію, яку спостерігали у 2022 році з сумнозвісною фабрикою у Жовтих Водах. Вони привезли тітушок, які воювали з Національною поліцією. Але, врешті-решт, обладнання вирізано і фабрика припинена. З відомою львівською фабрикою відбувається те саме, що було з Жовтими Водами. Тут наше завдання — дотиснути. Є принципова позиція президента з цього приводу. Крім цього, у зазначеної фабрики завершується дія ліцензії 30 жовтня. Тому, я думаю, що ми точно дотиснемо цю ситуацію“, — повідомив Гетманцев.

Також він пригрозив “відповідними рішеннями” правоохоронцям і посадовцям, які намагатимуться врятувати бізнес Козловського.

За словами голови комітету, порівяно з 2021-2023 роками зросли надходження від виторгу легальних алкогольних напоїв (+28%), пального (+45%), грального бізнесу (+45%), електроніки (+34% від початку року), вендінгових машин, які “були повністю в тіні” (+350%) та виторги по РРО у ювелірному бізнесі (67,8% від початку року).

“Але, як і корупція, тінь — це не щось, що можна побороти за один день. Тому я вважаю, що надходження у 100 мільярдів гривень від детінізації — це безпрецедентна цифра”, — стверджує Гетманцев.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.