Facebook втратив 2 мільйони українських користувачів за рік

А Instagram — 4,1 млн.

20.02.2023
Facebook втратив 2 мільйони українських користувачів за рік
Фото: умовне

Meta втрачає українських користувачів. За рік з Facebook пішло 2,05 млн українців, з Instagram — 4,1 млн. Про це стало відомо з дослідження комунікаційної агенції Plusone social impact.

Натепер українська аудиторія Facebook становить 13,7 млн користувачів. Instagram — 11,6 млн. Проте, як зазначає The Village Україна, дослідники не рахували втрати аудиторії у тимчасово окупованих Донецькій і Луганській областях України.

Спад користувачів не залежить від регіону, проте найменше користуються Instagram та Facebook у прифронтових зонах. Крім того, постійні обстріли енергетичної інфраструктури вплинули на стабільний доступ до інтернету.

Найбільше Meta втратила в Україні молодої аудиторії — групу з 18 до 35 років. Водночас в Instagram збільшилася кількість користувачів старше 46 років, а у Facebook — старше 65 років.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.