Експерт розповів, якої зброї не вистачає Україні для успішного контрнаступу

Згурець каже, що ЗСУ потребують якомога більше важкого озброєння та артилерії.

29.08.2022
Експерт розповів, якої зброї не вистачає Україні для успішного контрнаступу

Зараз для успішного контрнаступу та звільнення від окупантів захоплених ними територій Україні не вистачає потужної бронетехніки, а також артилерії.

Таку думку в ефірі телеканалу “Еспресо” висловив аналітик Defense Express Сергій Згурець.

“У нас є прямий контакт Залужного з Марком Міллі. Коли мова йде про зброю, вони попередньо проводять консультації. Тобто США інформують про те, що нам необхідно на сьогодні, щоб вести бойові дії. З того, що останнім часом говорить Залужний, можна зробити висновки, що в Збройних силах України є величезна потреба в артилерії. Оскільки ворог все одно зберігає кількісну перевагу в артилерійських системах”, – пояснив Згурець.

За його словами, однієї артилерії для контрнаступу не вистачить – потрібно ще й багато бронетехніки.

“Адже, якщо за допомогою HIMARS ми перебʼємо всі логістичні шляхи окупантів, то далі нам потрібно буде їх витіснити з нашої території. Для цього нам потрібне важке озброєння. Зокрема, потужна бронетехніка. Кількість танків, яку ми отримали, поки не достатньо для активних контрнаступальних дій. Тому очікуємо, що в форматі ленд-лізу ми зможемо таку техніку отримати”, – каже експерт.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.