Ексдепутат від ОПЗЖ допомагає окупантам під Херсоном

СБУ викрила ексдепутата від ОПЗЖ та ще двох колаборантів, які співпрацювати з агресорами у звільненому від військ рф Лимані Донецької області та на Херсонщині.

13.10.2022
Ексдепутат від ОПЗЖ допомагає окупантам під Херсоном
Фото: умовне

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

“Під час розслідування співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази вини зловмисників у злочинах проти державної безпеки України. Кожного з кремлівських “гауляйтерів” буде покарано”, – йдеться у повідомленні.

Так, у деокупованому Лимані контррозвідка Служби безпеки затримала місцеву жительку, яка добровільно погодилась співпрацювати з агресорами. Встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення вона закликала людей підтримати загарбників. За це окупанти запропонували їй очолити так зване “управление труда и соцзащиты населения” в тимчасово захопленому місті.

Також вона допомагала агресорам збирати установчі дані на учасників АТО, які проживали на території міста.

Ще одного колаборанта затримано у деокупованому Нововоскресенському на Херсонщині. Затриманим виявився керівник місцевої окупаційної адміністрації. Зловмисник агітував за підтримку загарбників, намагався змусити селищних освітян співпрацювати з ними, а також “здавав” українських активістів, зокрема учасників руху спротиву.

Крім того, СБУ задокументувала колабораційну діяльність так званого “первого заместителя военно-гражданской администрации” тимчасово окупованого міста Олешки на Херсонщині. До цього він був депутатом місцевої ради від забороненої партії ОПЗЖ.

Зрадник приєднався до агресорів після захоплення частини регіону. Він допомагає їм у матеріально-технічному забезпеченні, зокрема постачав оргтехніку до окупаційної адміністрації. Також він підписує незаконні доручення щодо виконання московських вказівок у захопленому місті.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.