Директора фірми, яка реставрувала собор Святого Юра у Львові, ув’язнили на сім років

Львівського підприємця визнали винним у розкраданні понад 2 мільйонів гривень під час реконструкції комплексу Архикатедрального собору святого Юра.

24.10.2024
Директора фірми, яка реставрувала собор Святого Юра у Львові, ув’язнили на сім років

Як повідомляє Львівська обласна прокуратура, за результатами тендеру будівельна компанія, яку очолював чоловік, уклала угоду з містом про виконання реставраційних робіт. Угода передбачала впорядкування території навколо Собору святого Юра, який є пам’яткою архітектури національного значення.

Як встановили слідчі, директор фірми вносив до фінансової документації неправдиві відомості щодо вартості матеріалів та робіт на території пам’ятки. Натомість різницю чоловік привласнював. Так йому вдалось “заробити” понад два мільйони гривень. Під час перевірки виявилось, що частину з вказаних робіт або взагалі не проводили, або не завершили. Натомість вартість матеріалів була завищена.

Чоловіка визнали винним у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Йому призначили покарання — 7 років тюрми із конфіскацією майна. Також йому заборонено займатись підприємницькою діяльністю у сфері будівництва, реконструкції та інших робіт на замовлення держорганів чи місцевого самоврядування 3 роки.

Вирок суду набуде законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.