До січня 2025 року на Львівщині не залишиться жодної громади московського патріархату, – Олег Радик

У селі Віднів Куликівської громади змінили очільника громади Православної церкви України після того, як московський піп перешкоджав похорону Героя. Очікується, що вже найближчими днями в селі завершать перехід парафії УПЦ (мп) до ПЦУ.

21.10.2024
До січня 2025 року на Львівщині не залишиться жодної громади московського патріархату, – Олег Радик

Про це в ефірі проєкту «Погляд з Хмарочоса» на youtube-каналі LMN розповів радник начальника Львівської ОВА Олег Радик.

«Священник Православної церкви України, який би мав там правити, зараз замінений на іншу особу. Там буде інший священник. Цей, що там був… У нього може не доходили руки… І там буде окремий священник від Православної церкви України… Зараз є парафія ПЦУ, а оця парафія, яка ще належить до російської церкви упц (мп) – зараз іде процес їхнього прозріння… Готуються документи і вона перейде в лоно справжньої канонічної Православної церкви України», – прокоментував Олег Радик скандал.

Також він додав, що в області діє ще 9 релігійних громад, які досі перебувають у єдності з росією.

“Всі культові споруди опечатані, але є громади юридично, які діють на підставі статутів… Кожне львівське село, якщо воно православне і там є зареєстрована громада, то воно точно захоче перейти в ПЦУ… Або воно (ред.- релігійна громада села) перейде в ПЦУ, або є аргументи, що воно саморозпуститься. Ніхто толерувати російської церкви на теренах Львівщини не буде”, – зазначив Радик.

За його словами, у Львівській ОВА розраховують, що до січня 2025 року на Львівщині не залишиться жодної громади упц (мп).

23 вересня в Україні набув чинності закон “Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій”,  а за дев’ять місяців набуває чинності норма законопроєкту, яка дозволяє Державній службі з питань етнополітики та свободи совісті звертатися до суду з позовом про припинення діяльності релігійної організації, якщо служба встановила зв’язок її з Російською православною церквою країни-агресора.

Нагадаємо, 14 жовтня у селі Віднів Львівського району московський батюшка Фарат Григорій не давав поховати загиблого воїна Михайла Шарпила. Піп не хотів відкрити царські ворота перед полеглим захисником та перешкоджав священникам інших конфесій провести чин поховання.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.