Ділянку з озером у Брюховичах повернули у власність громади

Прокурори Львівщини відстояли в апеляційному суді право комунальної власності на земельну ділянку з озером у Брюховичах.

16.10.2023
Ділянку з озером у Брюховичах повернули у власність громади

Як повідомляє Львівська обласна прокуратура, ділянка з озером, яка знаходиться неподалік Львова, площею 4,5 га, була передана в оренду всупереч вимог законодавства.

У 2015 році Брюховицька селищна рада видала протиправне рішення, яким вказана ділянка була передана в оренду . Однак, остання не врахувала того, що розташований на ній водний об`єкт надано в оренду без земельних торгів та без погодженого паспорта ставка.

“При укладенні договору одну частину ділянки орган місцевого самоврядування передав для влаштування зони відпочинку, а іншу – для будівництва кафе. Проте, такі умови договору суперечать як вимогам законодавства, так і рішенню селищної ради. Оскільки право на будівництво кафе на частині спірної ділянки не передбачене і вона підлягала передачі лише для влаштування зони відпочинку”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього орендар ще й незаконно огородив земельну ділянку парканом чим обмежив доступ громадян до озера. Прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася з позовом до суду про визнання недійсним рішення селищної ради та договору оренди.

Суд погодився з доводами прокурора, апеляційну скаргу відповідача залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.