Чоловік підсипав дерева сіллю у центрі Львова

Інцидент трапився 20 серпня в парку імені Івана Франка, а також на вулицях Лепкого та Гребінки.

21.08.2024
Чоловік підсипав дерева сіллю у центрі Львова

Як повідомляє пресслужба Львівської міськради, оскільки не було опадів, а сіль комунальники оперативно прибрали, то коренева система дерев залишилось неушкодженою. Але за інших обставин дерева могли загинути.

«Найбільш шкідливим є посипання сіллю для молодих дерев, оскільки коренева система ще невелика. Якщо випаде дощ і ця сіль потрапить до коренів у ґрунт, то це може бути смертельно для дерева. На дорослі дерева це матиме менший вплив, але в будь-якому випадку засолення ґрунту є шкідливим і має негативний вплив. Саме для молодих дерев це критично шкідливо і може призвести до загибелі дерева, а для старших – це все одно буде шкідливо, може бути і всихання гілок, залежно від кількості солі та тривалості впливу. Тож важливо прибрати сіль до опадів, поки вода не розчинила її, бо засолений ґрунт вже не можливо очистити, хіба замінити», – розповіла Оксана Луцко, заступниця керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Відтак, мешканців закликають не вчиняти таких дій, а в разі фіксації подібних випадків – телефонувати на Гарячу лінію міста (15-80) та в поліцію (102).

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.