Боржникам на Львівщині відключають світло

Від початку повномасштабного вторгнення РФ обленерго майже два роки не мали права відключати світло боржникам. Втім, за рішенням Кабміну від 29 грудня 2023 року, мораторій зняли.

01.02.2024
Боржникам на Львівщині відключають світло

Працівники “Львівобленерго” зі списком, який надав постачальник електроенергії “Львівенергозбут”, обходять квартири та приватні будинки, повідомляє “Суспільне”.

Якщо у будинку ніхто не відчиняє, то енергетики знеструмлюють помешкання.

“Зараз розпломбовую шафу для того, щоб був доступ до лічильника. Знімемо пломби з лічильника і відключимо світло”, — каже електромонтер Богдан Бийник.

Якщо працівників обленерго не допускають на подвір’я, це все одно не дозволить уникнути відімкнення за борги.

Наприкінці минулого року уряд зняв мораторій на відключення світла за борги на територіях, де немає активних бойових дій. 29 січня документ набув чинності, каже речниця “Львівобленерго” Галина Петрушка.

“Нам дає постачальник список боржників, ми їх вимикаємо. Після того, на другий день, формуємо рахунки за повторне включення, що теж сума десь до 1500 гривень буде. І після цього людина може взяти цей рахунок, оплатити за повторне включення, оплатити борг. І тоді ми маємо три дні для міста, щоб включити, і 5 днів для сільського населення”, — розповідає Галина Петрушка.

Зараз на Львівщині є понад 216 тисяч споживачів, які не сплатили за спожиту електроенергію. Найбільше боржників є у Львові та в населених пунктах Львівського району.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.