БЕБ спростовує інформацію про тиск на компанію Dragon Capital у Львові

Заяви про тиск з боку БЕБ на одну з компаній Dragon Capital не відповідають дійсності, розслідування велося за фактом ухилення від сплати податків.

24.05.2024
БЕБ спростовує інформацію про тиск на компанію Dragon Capital у Львові

У пресслужбі відомства зазначили, що задля перевірки наявної інформації детективи БЕБ провели ряд слідчих дій. Після цього 29 лютого 2024 року кримінальне провадження у Києві було закрито.

“Що стосується кримінального провадження ТУ БЕБ у Львівській області – зазначене кримінальне провадження у травні цього року, в порядку визначення підслідності, прокуратурою було скеровано до БЕБ від Національної поліції України. В рамках перевірки викладених у матеріалах кримінального провадження даних детективами було направлено запит про надання інформації на адресу згадуваної компанії. Наразі готуються матеріали про закриття цього кримінального провадження“, – йдеться у повідомленні.

У БЕБ звертають увагу, що розцінювання факту відкриття кримінального провадження як тиску на бізнес з боку детективів є маніпуляцією. Оскільки, відповідно до чинного законодавства, саме здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні наділяє детектива процесуальними повноваженнями для збору та аналізу інформації, що дозволяє всебічно вивчити обставини.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.