Акції Raiffeisen Bank обвалилися на тлі розслідування Мінфіну США

Мінфін США розпочало перевірку Raiffeisen Bank International через його представництво у рф, яке відіграє важливу роль в економіці держави-терориста.

20.02.2023
Акції Raiffeisen Bank обвалилися на тлі розслідування Мінфіну США
Фото: умовне

Про це пише Reuters.

Після того, як підрозділ Мінфіну США, відповідальний за правозастосування у сфері санкцій, надіслав австрійському Raiffeisen Bank International AG запит на отримання певної інформації щодо роботи на території росії, акції фінансової організації в понеділок, 20 лютого, різко впали майже на 7%.

“Порушені OFAC питання мають загальний характер і покликані прояснити ситуацію з платежами та пов’язаними з ними процесами у світлі недавніх подій, пов’язаних з росією і Україною”, – йдеться в повідомленні банку.

Raiffeisen глибоко вкорінений у російську фінансову систему і є одним із двох іноземних банків у списку 13 “системно важливих кредитних установ” центрального банку росії, що підкреслює його важливість для економіки росії, яка бореться з широкими санкціями Заходу.

Міністерство фінансів США може штрафувати фірми, які порушують санкції, включаючи заморожування активів США та заборону банкам доступу до доларів США, що є критичним для їх участі в міжнародній торгівлі та фінансах. Проте наразі про санкції щодо Raiffeisen Bank не йдеться.

Нагадаємо, США почали перевірку Raiffeisen Bank через роботу у рф.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.