93% українців вважають, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу – соцопитування

Заперечують – 3%.

25.11.2022
93% українців вважають, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу – соцопитування
Запалена лампада і пшениця під час церемонії вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років на території Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" у Києві, 24 листопада 2018 р. У цей день по всій Україні проходять заходи з нагоди 85-х роковин Голодомору і пам'яті жертв геноциду українського народу. Фото Лазаренко Микола / POOL / УНІАН

Про це свідчать дані опитування, яке проводила Соціологічна група «Рейтинг».

Згідно з опитуванням, лише 3% – заперечують це, важко відповісти – 4%.

За останні десять років відбулося зростання у півтора раза кількості респондентів, що погоджуються із тезою про те, що Голодомор 1932-1933 років є геноцидом українського народу.

Так, Голодомор 1932-1933 років визнає геноцидом абсолютна більшість жителів і західних, центральних, і південно-східних областей країни. Також не зафіксовано значних відхилень у вікових розподілах із цього приводу.

Опитування тривало 20-21 листопада серед 1000 респондентів віком від 18 років та старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих і тих, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.