45-річний мешканець Львівщини потрапив до реанімації з лептоспірозом

У реанімаційному відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні уже четверту добу перебуває житель Городка.

01.08.2024
45-річний мешканець Львівщини потрапив до реанімації з лептоспірозом

Захворювання спровокувало у пацієнта важку пневмонію, у нього відмовили нирки. Пацієнт розповів лікарям, що хворіє приблизно тиждень, повідомляє Zaxid.net.

Спершу піднялася температура, боліла голова. Він збивав температуру й по медичну допомогу не звертався. Та згодом дружина помітила, що він пожовтів, з’явився також біль у литках, сильний біль голови. Окрім цього, у нього відмовили нирки.

Чоловіка госпіталізували до інфекційної лікарні 28 липня, а вже наступного дня перевели у реанімацію. Організм пацієнта добре відреагував на розпочате лікування. Він ще не одужав, але вже є позитивна динаміка. У пацієнта – класичний лептоспіроз.

Хворий точно не знає, де міг заразитися лептоспірозом. Він працює водієм і їздить по всій Україні. Приблизно за півтора тижня до захворювання він був на Івано-Франківщині і там скупався у місцевій річці, назву якої не пам’ятає. У нього у цей час була рана на нозі. Тож, найімовірніше, заразився під час купання. Наразі він залишається у реанімації. Коли його стан остаточно поліпшиться, пацієнт продовжить лікування у відділенні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.