23 могили військових у Львові потрощила невідома жінка

Вночі 20 жовтня вандали пошкодили могили українських захисників на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища у Львові. Загалом пошкоджено 23 могили.

21.10.2024
23 могили військових у Львові потрощила невідома жінка

Керуючий справами виконкому Львівської міськради Євген Бойко повідомив, що місто посилить патрулювання місця поховань наших захисників.

“Сьогодні зранку при огляді території працівники Личаківського кладовища виявили факт наруги над могилами наших Героїв на полі почесних поховань №76. Поряд з ними було пошкоджено могили політв’язнів, волонтерів та одну могилу цивільного. Загалом пошкоджено 23 могили, з них 17 – наших захисників. По камерах відеоспостереження видно, що цей акт вандалізму вчиняла одна людина. За зовнішніми ознаками, це – жінка. І сталося це вночі, о 02:42 год. Зараз поліція вже дозволила поприбирати там. Самі надмогильні плити цілі”, – зазначив Бойко.

Слідство триває. Працівники поліції зараз опрацьовують інші камери спостереження, які є поблизу Личаківського кладовища.

Це безпрецедентний ганебний випадок для громади Львова та для родин наших Героїв. І ми сподіваємося, що працівники поліції максимально швидко знайдуть цю людину. Ми ж посилимо охорону Личаківського цвинтаря і будемо робити все для того, щоб таких випадків більше не було“, – підсумував посадовець.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.