Мешканця Львівщини, який допомагав ухилянту, ув’язнили на 5 років

Жовківський районний суд Львівської області виніс вирок стриянину Тарасу С., який входив до злочинної групи, що допомагала військовозобовʼязаним чоловікам незаконно виїхати за кордон як міжнародним перевізникам.

25.10.2024
Мешканця Львівщини, який допомагав ухилянту, ув’язнили на 5 років

У листопаді 2022 року Тарас С. вступив у злочинну організацію, що займалася незаконним переправленням військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Вони підшуковували охочих виїхати з України, реєстрували їх як ФОПів-перевізників, а також реєстрували на них вантажівку масою 3,5 тон, після чого допомагали отримати ліцензію на міжнародні перевезення. Далі злочинці допомагали ухилянтам підробити й інші документи, на основі яких їхні дані вносили до інформаційної системи «Шлях», повідомляє Zaxid.net.

Для реалізації схеми Тарас С. зареєстрував військовозобовʼязаного як підприємця через виконавчий комітет Ірпінської міської ради, купив мікроавтобус Mercedes-Benz Sprinter та допоміг йому підробити інші документи. Завдяки цій схемі на початку січня чоловік виїхав до Польщі. Поліція зафіксувала щонайменше чотири випадки допомоги ухилянтам у такий спосіб.

У суді Тарас Сливка свою вину визнав і підтвердив обставини справи, у вчиненому розкаявся. Враховуючи обставини справи, суддя Жовківського райсуду Володимир Мікула визнав Тараса С. винним за ч. 2 ст. 332 ККУ і призначив йому 5 років позбавлення волі.

Цей вирок можна оскаржити в апеляції.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.