Герой України Юрій Жуковець відвідав Львівську ОВА

Юрій Жуковець – уродженець міста Радехів. На початку повномасштабної війни як доброволець долучився до лав Збройних Сил України.

18.10.2024
Герой України Юрій Жуковець відвідав Львівську ОВА

Юрій Жуковець – капітан, командир роти розвідки 103-ї окремої бригади ТрО ім. митрополита Андрея Шептицького. Нещодавно згідно з Указом Президента Юрію присвоїли звання Герой України, а також вручили орден «Золота Зірка», повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Цьогоріч у квітні під час виконання бойового завдання на Харківщині Юрій разом з підрозділом потрапив у засідку, внаслідок чого отримав поранення. Попри це військовий особисто надав медичну допомогу пораненому побратимові, допоміг дістатися до укриття й організував евакуацію особового складу.

«Кожна моя заслуга на полі бою – це в першу чергу заслуга мого підрозділу. Мені пощастило служити пліч-о-пліч з професіоналами. Хлопці щоразу доводять свою ефективність під час виконання завдань, за що їм велика шана. На передовій завжди є потреба в обладнанні та автомобільній техніці. З огляду на це, дуже відчувається підтримка з Львівської області. Кожен переданий дрон чи автівка зміцнює бойовий дух наших хлопців, а це дуже важливо», – розповів капітан Юрій Жуковець.

Юрій пережив 7 операцій і зараз проходить реабілітацію у центрі реабілітації та протезування UNBROKEN. У межах свого візиту до Львова Юрій зустрівся з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким.

«Коли я зустрічаюся з нашими військовими, то завжди запитую, яка у них мотивація продовжувати боротися. Відповідь завжди одна: я хочу мирного життя для себе та своїх рідних, я хочу жити у вільній країні. Це основна відмінність між нами й нашим одвічним ворогом. Ми воюємо не через бажання підкорити собі інший народ, а через бажання врятуватися від терористів та захистити своїх близьких. У свої 25 років Юрій уже командир розвідувальної групи. У цивільному житті він керував агентством нерухомості. Мріяв та будував плани на майбутнє, якби не повномасштабна війна. Юрій – доброволець, яких тисячі. Подякував в його особі усьому особовому складу 103-ї бригади тероборони за мужність на полі бою та витримку. Як військова адміністрація, ми будемо й надалі допомагати нашим захисникам й забезпечувати їх необхідною технікою», – наголосив Максим Козицький.

У межах зустрічі очільник області передав на потреби побратимів Юрія зі 103-ї бригади п’ять FPV-дронів. Ці безпілотники закупили завдяки обласній ініціативі «Пташки Перемоги». За понад 2 роки існування проєкту на фронт передали уже більше ніж 11 тисяч дронів.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.