Керівник львівського благодійного фонду переправляв ухилянтів за кордон

СБУ зупинила ще одну схему нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

17.10.2024
Керівник львівського благодійного фонду переправляв ухилянтів за кордон

За даними “Бомка”, організатор оборудки – 46-річний керівник благодійного фонду “Опіка майбутнього” Андрій Баховський. Фігурант гарантував військовозобов’язаному громадянину Яцуляку допомогу у виїзді за кордон в обхід пунктів пропуску на Закарпатті.

Окрім цього, Баховський обіцяв ухилянту підготувати й пакет документів від імені благодійного фонду, аби втікач мав змогу «безпечно» пересуватися між областями та добратися до точки відправлення. Свої «послуги» він оцінив у 15 000 доларів.

СБУ у співпраці з спецпрокуратурою у сфері оборони Західного регіону затримали керівника БФ «на гарячому» під час одержання першого траншу, а саме – 7500 доларів.

Андрію Баховському повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон).

Очікується обрання міри запобіжного заходу. Також триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

За даними You Control, благодійний фонд “Опіка майбутнього” зареєстрований у 2015 році. Засновником фонду є мешканець села Ставчани Львівського району Андрій Іванович Баховський.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.