Відомий політик розповів, що чекає на Україну після війни

Зведення з фронтів та війна загалом змусили громадян України забути про питання, пов’язані з мирним життям, розвитком економіки та соціальної сфери.

17.10.2024
Відомий політик розповів, що чекає на Україну після війни
На фото лідер політичної партії "Сила Нації" Андрій Пелюховський

Як повідомляє видання “УНІАН”, лідер політичної партії “Сила Нації” Андрій Пелюховський задався питанням: “Що далі?”.

За словами політика, це питання щовечора звучить на кухнях громадян, його задають друзі і сусіди, зустрічаючись біля під’їзду, його задають в селах і містах, таксисти і перукарі, вчителі та інженери, медики і хлібороби.  Людей цікавить, яку  Україну ми отримаємо на виході, після війни?!

Пелюховський зазначає, що, на жаль, ясного бачення соціально-економічної стратегії розвитку України в післявоєнний період в уряду немає, а також немає розуміння того, як необхідно в терміновому порядку трансформувати житлово-комунальну сферу – щоб заощадити на енерговитратах і зняти з простих людей тарифний тягар.

“Немає розуміння того, як необхідно змінити податкове законодавство і як змусити працювати банківську систему – адже при обліковій ставці в 25% Бізнес, який залишився в країні, просто помре! Немає розуміння, що робити з експортом – і не тільки хліба, а й руди, металу і цілого ряду інших товарів. А як перейти від переважно сировинної економіки до високотехнологічної? А як відновити транзитний потенціал? А як розвивати сферу послуг, щоб довести її питому вагу в економці країни мінімум до 1/3?”, – констатує політик.

Зокрема, він впевнений, що після війни перестануть бути актуальними всі ті політичні партії, які засновані на брехні, фальші і лицемірстві. На його думку, в українську політику навряд чи повернуться Порошенко і Тимошенко, Разумков і Гройсман, Смешко і Мураєв – тим більше не повернеться Медведчук і Бойко.

“Вони залишаться там, в минулій, в колишній Україні, яка згоріла 24 лютого 2022 року. Політичні партії і політики, які звикли до маніпуляцій і словесної еквілібристики, померли з електоральної точки зору. Їх час минув. Вони залишилися в далекій історії. Українське суспільство очікують серйозні трансформації, пробудження від сну і нова тональність діалогу з владою“, – резюмує Пелюховський.

Загалом політик прогнозує серйозні зміни в суспільстві – аж до зміни країни, філософії політики і управління. Однак він упевнений в тому, що Україна не тільки збережеться, а й зможе знайти в собі сили для швидкого розвитку. Зміниться тільки якість еліт і якість політиків.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.