У Львові засудили бойовиків «днр» та «лнр», які воювали проти України

Чоловіків засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань

09.10.2024
У Львові засудили бойовиків «днр» та «лнр», які воювали проти України
Фото умовне

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Мешканці Донецької та Луганської області у 2022 році добровільно перейшли на бік ворога та вступили на військову службу до так званих «народних міліцій» «днр» та «лнр». Терористичні організації входять до складу силового блоку країни-агресора. Також один із них воював у батальйоні «Шторм».

Чоловіки були зараховані на посади стрільців та гранатометника. Засуджені отримали зброю, військову амуніцію, пройшли військову підготовку з тактики ведення бою та щодо здійснення штурму, наступу та відступу.

Зрадники виконували бойові завдання на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Луганщини та Харківщини. Бойовики укріплювали вогневі позиції зс рф, облаштовуючи окопи та бліндажі, несли караульну службу по охороні території. Також відповідали за безпеку місць перебування армії рф та спостерігали за військовою технікою та особовим складом ЗСУ, про що доповідали командуванню.

Трьох чоловіків було затримано Силами оборони України.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.