У Львові жінка, яка перенесла 5 невдалих вагітностей, народила дитину

Попри 5 невдалих вагітностей, 37-річна жінка не здалася та вирішила спробувати ще раз.

07.10.2024
У Львові жінка, яка перенесла 5 невдалих вагітностей, народила дитину

Як повідомляє пресслужба Львівської міськради, вперше жінка завагітніла у 30 років. Але вже на 11-му тижні втратила дитину. Наступні чотири вагітності теж завершувалися втратами – всі ще у першому триместрі. Упродовж цих спроб медики виявили у пацієнтки цілу низку патологій. Перша – це вовчаковий антикоагулянт – коли в крові є антитіла, що впливають на процес згортання та сприяють тромбоутворенню. Друга аномалія – це форма матки, яка у жінки дворога: тобто, не суцільна, а розділена перегородкою. І третя проблема – генетична схожість з чоловіком. Їхні гени, наче як у брата з сестрою.

Пацієнтку лікували медикаментозно: то від одного, то від іншого. Але результат був той самий – викидень. І вже після п’ятої втрати жінці порадили звернутися до ще одного репродуктолога. Лікар вирішив діяти радикальніше і хірургічно усунув перегородку в матці. Жінка завагітніла вшосте.

Перший триместр минув добре, без ускладнень. Однак, лікарка Олене Жемело виявила ще одну патологію, яка могла спровокувати викидень на більш пізньому терміні.

«У пацієнтки є істміко-цервікальна недостатність – це патологічний стан шийки матки, при якому шийка не здатна витримувати внутрішньоматковий тиск і утримувати зростаючий плід. Ця проблема може бути спадковою і недостатність волокон шийки часто призводить до викиднів. Щоб запобігти цьому, ми в таких випадках накладаємо шов на матці, що найкраще робити на 14-16 тижні вагітності», – розповіла медикиня.

На світ з’явився дуже довгоочікуваний, здоровий і міцний хлопчик на ім’я Марко.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.