Власників п’ятьох квартир в центрі Львова оштрафували за заміну дерев’яних вікон на пластикові

3 жовтня відбулося засідання адміністративної комісії при виконкомі, яка розглядає питання порушення законодавства про охорону історичної спадщини у нашому місті. Під час засідання розглянули 5 порушень, які вчинили мешканці в будинках – пам’ятках.

03.10.2024
Власників п’ятьох квартир в центрі Львова оштрафували за заміну дерев’яних вікон на пластикові

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

За заміну дерев’яних вікон та балконних блоків на пластикові у будинках на вулицях Б. Хмельницького, 3, М. Грушевського, 21, Личаківській, 19, І. Франка, 46 та на пл. Ринок, 12 адміністративна комісія наклала на власників квартир у цих будинках штраф у розмірі по 1700 грн.

Також, відповідно до умов охоронного договору, вони зобов’язані виправити порушення – замінити пластикові вікна/балконні знову на дерев’яні. У разі, якщо порушники не виконають своїх зобов’язань, то місто звернеться до суду.

Як наголосив керуючий справами виконкому, голова адміністративної комісії Євген Бойко, важливо не лише фіксувати порушення та реагувати, а й а запобігати їм. Для цього у місті посилять моніторинг за територією історичного ареалу та активніше проводитимуть просвітницьку роботу серед мешканців. «Маємо виконувати превентивну роботу, щоб запобігати таким випадкам. Моніторинг має бути частіший, щоб виявляти ймовірні порушення ще до того, як мешканці встигнуть їх здійснити. Також будемо посилювати просвітницьку роботу, щоб люди знали, що міняти вікна на пластикові в центральній частині міста не можна», – наголосив Євген Бойко.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.