На Львівщині чоловік, якого мобілізували попри бронь, виграв суд

23-річний чоловік у суді скасував свій призов на військову службу та зобов’язав військову частину виключити себе зі списків особового складу.

25.09.2024
На Львівщині чоловік, якого мобілізували попри бронь, виграв суд

До суду звернувся 23-річний житель Львівщини, який працевлаштований у фермерському господарстві та отримав відстрочку від призову. Цьогоріч у травні його зупинили на блокпості на межі Львівської та Закарпатської областей. Позивач стверджує, що його незаконно мобілізували попри наявність бронювання та його вік, оскільки він не підлягав мобілізації, повідомляє Zaxid.net.

Чоловік звернувся до суду із позовом до ТЦК та військової частини, щоб визнати наказ про свій призов на військову службу незаконним та звільнитись зі служби. Позивач також заявив про тиск працівників ТЦК.

Від представника ТЦК до суду надійшов відзив, у якому він заявив, що військовозобов’язаний не мав при собі військово-облікового документа, тому його відвезли у ТЦК, він сам написав заяву, пройшов ВЛК та був мобілізований. Представник ТЦК стверджує, що чоловік не надав документів про відстрочку від мобілізації. Представник військової частини також заперечив проти задоволення позову, заявивши, що підстави для звільнення зі служби визначені п.2 ч.4 ст.26 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

Справу розглянула суддя Роксолана Качур, яка дослідила усі матеріали та аргументи сторін. Суддя встановила, що позивач є заброньованим від мобілізації та завернула увагу представника ТЦК, що витяг із підписом та печаткою керівника є належним доказом, що підтверджує надання відстрочки. Тому позивач, маючи цей документ, не підлягав призову на військову службу.

Суддя критично оцінила твердження представника ТЦК про те, що чоловік не надав документи про відстрочку, оскільки наявні докази свідчать про протилежне. Окрім цього, на думку судді, перевірку наявності відстрочки мали б провести і самі працівники ТЦК. Суддя повністю задовольнила позов військовозобов’язаного, визнала протиправним та скасувала його призов на військову службу та зобов’язала звільнити його зі служби. Рішення ще можна оскаржити.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.