Військовий та правоохоронець на Львівщині переправляли ухилянтів за кордон

Зловмисники організували незаконний перетин держкордону за 15 тисяч доларів та намагались видурити ще 20 тисяч.

25.09.2024
Військовий та правоохоронець на Львівщині переправляли ухилянтів за кордон
Фото умовне

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

До злочинної групи входили правоохоронець, військовий та троє цивільних місцевих мешканців. Організатору інкримінують шахрайство та вимагання, а іншим учасникам – вимагання.

Обвинувачені пообіцяли двом військовозобов’язаним внести відомості щодо них до інформаційної системи «Шлях», що надасть їм можливість законно перетнути кордон у ролі волонтерів. Насправді ж всі необхідні для виїзду довідки вони підробили та передали ухилянтам під час приватної зустрічі у Львові.

Такі «послуги» вони оцінили у 15 тисяч доларів.

Крім цього, фігуранти, які знали, що їхні «клієнти» планують вивезти з України значну суму коштів, влаштували для них засідку – перевдягнулися у працівників ТЦК та по дорозі до відправного пункту у Яворівському районі зупинили їхнє авто та намагались видурити гроші.

Перевіривши документи лжевійськові вимагали 20 тисяч доларів. У випадку відмови сплатити «відступні» погрожували викликати слідчо-оперативну групу, яка доставить їх до військкомату, а вже звідти їх відправлять на передову.

За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.