У Львівській ОВА розповіли про напрацювання по мобільному зв’язку під час вимкнення світла

Під час аварійних або планових відключень електропостачання трапляється так, що погано працює мобільний зв’язок та інтернет. Серед головних причин поганого зв’язку – відсутність живлення, заряду акумуляторів та доступності, оскільки мережі розраховані на певну кількість користувачів.

23.09.2024
У Львівській ОВА розповіли про напрацювання по мобільному зв’язку під час вимкнення світла
На фото перший заступник очільника Львівської ОВА Андрій Годик

Перший заступник очільника Львівської ОВА Андрій Годик у програмі з Олегом Радиком “Go про…” розповів, чи будуть абоненти Львівщини забезпечені мобільним зв’язком під час вимкнення електроенергії.

Для забезпечення енергонезалежності мобільних мереж вкрай необхідні акамулятори та генератори.

“Це (ред. – мобільні оператори) – приватні компанії. Тому точно їх забезпечувати генераторами не будуть. Зв’язок дешевший не став. Все необхідне обладнання, його закупівлі і функціонування, в тому числі з відімкненим електропостачанням, закладено в тариф, який платить споживач, користувач мобільним зв’язком. Нам (ред.- Львівській ОВА) вони не підпорядковуються, але є багато регуляторних органів, які контролюють функціонування і якість зв’язку“, – зазначив Годик.

Зоерема він додав, що зараз на Львівщині створено робочі групи з перевірки забезпечення резервним живленням базових станцій мобільного зв’язку.

“Наше завдання – щоб зв’язок був. Бо від цього можуть залежати людські долі…

Ми не говоримо про стовідсоткову забезпеченість генераторами або іншими альтернативними джерелами живлення всіх базових станцій, але ситуація до кінця року суттєво покращиться”, – наголосив Годик.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.