Львівщина – лідер у рейтингу областей за результатами НМТ-2024

Національний мультитест було проведено у формі компʼютерного тестування з використанням лише завдань із закритою формою відповіді.

22.09.2024
Львівщина – лідер у рейтингу областей за результатами НМТ-2024
Фото умовне

Як повідомляє Освіта.ua, учасники проходили тестування в умовах воєнного стану. Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники складали національний мультипредметний тест: українська мова, математика, історія України, предмет на вибір.

“Більшість регіонів України на час проведення НМТ постійно перебувала під загрозою повітряних ударів російського агресора, тому тестування тривало за складних умов. Кілька разів сесії НМТ переривалися повітряними тривогами. Однак, за повідомленнями Українського центру оцінювання якості освіти, усі учасники отримали свої результати”, – зазначили у повідомленні.

Області в таблиці ранжовано за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів НМТ, отриманих випускниками шкіл кожної області у 2024 році.

“Середнє значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування, розраховане як середнє арефметичне результатів усіх тестів з урахуванням нескладених тестів (не подолав поріг «склав / не склав»). Таким тестам при розрахунку середнього арифметичного надано значення «0», тому значення середнього бала може складати менше ніж 100 балів. Якщо випускник школи не з’явився для складання тесту, такий тест не враховувався під час розрахунку”, – додали у звіті.

Випускники шкіл минулих років, які складали тести у 2024 році, у рейтингу не враховані. Рейтинг 2023 року дивіться за посиланням.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.