Ростислав Мельник, Олександр Скарлат: про волонтерство, квартиру за донат та підтримку суспільства

Генеральний директор КН РІЕЛ, засновник Благодійного фонду Ростислав Мельник і волонтер Олександр Скарлат, який активно допомагає Збройним Силам України з 2014 року, розповіли про виклики, з якими стикаються волонтери під час повномасштабного вторгнення росії.

17.09.2024
Ростислав Мельник, Олександр Скарлат: про волонтерство, квартиру за донат та підтримку суспільства

У подкасті “Батальйону “Свобода” благодійники розповіли, що першочергова допомога, яку цьогоріч скеровують на ЗСУ, – це забезпечення підрозділів дронами та автомобілями.

“Фактично вся основа на фронті зараз – це війна безпілотників і захист від ворожих безпілотників. І на сьогоднішній день з’явилось ще одне завдання: розібратися з повітряною розвідкою ворога.

Вони (ред.- російські військові) мають дійсно якісні дрони, у них дійсно дуже якісна розвідка і. відповідно, їм легко корегувати свою артилерію, якої в них маса, і вони доставляють хлопцям (ред. – українським захисникам) багато біди. Сьогодні є кілька основних задач – це наша аеророзвідка, наша дронова бойова частина (FPV, скиди) і боротьба з ворожою розвідкою. Це є основні задачі, які можуть виконувати волонтери”, – зазначив Мельник.

Також він підкреслив, що сьогодні в Україні виробляють достатню кількість БпЛА, які українські військові використовують на фронті.

“Я вважаю, якщо б кожен поставив перед собою завдання віддати  50% від того, що заробив, на ЗСУ, то можливо ситуація зараз була б зовсім інша”, – наголосив Ростислав Мельник.

Нещодавно відбувся збір коштів для Батальйону “Свобода” і за донат від 300 грн розігрували квартиру. Так ось, учасники розіграшу пан Дмитро та пані Тетяна стали власниками нової квартири і вже отримали ключі від свого помешкання. Волонтер Олександр Скарлат і Ростислав Мельник, які організували збір на 15 млн гривень та розіграли квартиру, не мали сумнівів, що небайдужі долучаться до допомоги ЗСУ.

“Когось можна мотивувати призами, когось – сувеніром, а когось взагалі не потрібно мотивувати на збір”, – зазначив Скарлат.

До слова, Ростислав Мельник розповів, що часто відвідує військових на фронті, а також запросив усіх бажаючих долучитись до допомоги українських захисників та не бути байдужими.

“Тримаємо руку на пульсі всіх подій, стараємось реагувати якомога швидше, ефективніше і так, щоб це (ред.- допомога ЗСУ) нанесло максимальний удар по росіянам. Тому що це основна наша задача – збільшити кількість уражень росіян, їхньої техніки”, – підкреслив Скарлат.

Детальніше у відео Подкаст №13 Батальйону “Свобода”.

Підтримати бійців своїм донатом на потреби батальйону можна:

Благодійний фонд Моно: https://send.monobank.ua/jar/4GydVZCJgj

Благодійний фонд Приват:

Найменування отримувача: БО БФ БАТАЛЬЙОН СВОБОДА

Код отримувача: 44815780

Рахунок отримувача: UA143052990000026000026241750

Назва банку: АТ КБ «ПРИВАТБАНК»

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.