У Львові солдат відсудив 100 тис. грн за час перебування у зоні бойових дій

Військова частина не виплатила солдату додаткові 100 тис. грн за час перебування у зоні бойових дій, але військовий звернувся до Львівського окружного адмінсуду та відсудив невиплачені гроші.

28.08.2024
У Львові солдат відсудив 100 тис. грн за час перебування у зоні бойових дій

До суду звернувся солдат однієї з військових частин та розповів, що йому не нарахували додаткові виплати (100 тис. грн на місяць) за час перебування на фронті. У позові вказано, що йдеться про березень-квітень 2022 року, тобто військовий не отримав виплати ще із початку повномасштабного вторгнення Росії, повідомляє Zaxid.net.

Представник військової частини надав відзив на позовну заяву, де вказав, що позивач із 24 лютого 2022 року був зарахований на продовольче забезпечення військової частини, але на грошовому забезпеченні перебував за місцем штатної служби Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У цій справі розбирався суддя Віталій Мартинюк, який дослідив усі матеріали та аргументи сторін. Суддя визнав протиправною бездіяльність військової частини щодо не виплати солдату додаткової винагороди та зобов’язав нарахувати гроші за період участі у бойових діях.

Рішення ще можна оскаржити.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.