Медики у Львові врятували підлітка, в якого вигнивала кістка в голові

Родина 15-річного Івана з Турківського району. Усе почалось із болі у вусі.

12.08.2024
Медики у Львові врятували підлітка, в якого вигнивала кістка в голові

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

Батьки хлопця звернулись до місцевого лікаря. Медики поставили діагноз – отит. Однак, після півтори місяця лікування легше не стало. Батьки звернулись до приватного лікаря у Львові. Там після обстежень порадили звернутись до спеціалістів “Охматдиту”.

Лікарі зʼясували, що в дитини вкрай рідкісне отогенне ускладнення – петрозит, флебіт кавернозного синуса з компресією внутрішньої сонної артерії, а також остеомієліт тіла клиноподібної кістки. Медики вирішили негайно оперувати дитину. Втручання пройшло успішно. Стан дитини поступово поліпшився.

“Випадок складний, тому що гній із вуха пішов на верхівку скроневої кістки, проїв її і далі поширився до тіла клиноподібної кістки (це кістка посередині голови). Відтак, почалось запалення кавернозного синуса, яка набрякла і почала перетискати внутрішню сонну артерію. Це була величезна загроза для життя дитини”, – пояснив керівник Клініки отоларингології Федір Юрочко.

Чому саме так агресивно розвивалось захворювання у Івана причин може бути дуже багато: від індивідуальної анатомії вуха до агресивної бактерії.

Наразі, Івана виписали на домашнє долікування. Далі він буде під спостереженнями медиків.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.