Двоє юнаків зі Львова за вказівкою РФ підпалювали авто військових

СБУ затримали двох місцевих мешканців Львова, віком 17 та 18 років.

19.07.2024
Двоє юнаків зі Львова за вказівкою РФ підпалювали авто військових

Як повідомляє пресслужба СБУ, 18-річний львів’янин шукав «легких» грошей на сторінках російських Телеграм-каналів. На одному із пабліків представник фсб пообіцяв фігуранту швидкий заробіток в обмін на співпрацю.

За його вказівкою молодик спочатку підшукував «потрібні» автомобілі, а потім приховано фотографував їх. Після отримання медіафайлів російська спецслужба давала «дозвіл» на знищення потенційних цілей.

За таким алгоритмом юнак підпалив авто військовослужбовця бойової бригади ЗСУ. Він облив автівку керосином та підпалив. Це було «тестовим» завданням фсб, після чого куратор дав нове доручення – залучити ще молодиків для здійснення серії підпалів авто ЗСУ по всьому місту. У подальшому до злочину був залучений і 17-річний спільник.

Хлопці мали фільмувати загоряння транспортних засобів для «звітності». У разі одержання відео, окупанти планували використати його для створення медійної картинки про нібито існування у Львові антиукраїнського підпілля.

Правоохоронці затримали обох зловмисників під час підпалу авто ЗСУ. У них виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором, а також розпалюючі суміші, підготовлені для вчинення злочинів.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.