На Львівщині судили військового, який втік зі служби

Франківський районний суд Львова засудив військовослужбовця Володимира Г. за дезертирство.

21.06.2024
На Львівщині судили військового, який втік зі служби

Володимир Г., проходячи військову службу за контрактом, в серпні 2020 року вийшов з військової частини й не повернувся. На перших судових засіданнях чоловік не визнавав своєї вини та вказував, що залишив військову частину через проблеми зі здоров’ям, повідомляє Lviv.media.

“Його командир відправив на карантин для самоізоляції. У зв`язку з карантином не було можливості добратись до іншого міста. Ніхто йому не дзвонив, він чекав та приїхавши з випискою, до якої йому надалі було потрібно лікуватись, однак нікого не було, усі пропали. В той час військова частина поїхала на полігон, він про це не знав. Таким чином вважав, що його забули й він поїхав додому, оскільки стан здоров`я погіршувався, боліла голова та він почав вживати алкоголь і тому вчинив ще один злочин за який був засуджений у 2023 році. Більше немає йому нічого додати, він звільнений з військової служби згідно з чинного законодавства”, — йдеться у вироку.

На засіданні в червні 2024 року Володимир Г. все ж таки повністю визнав свою вину. Свої дії пояснив необдуманістю та просив суд надати йому мінімальний термін покарання. Відтак суд визнав винним обвинуваченого за статтею про дезертирство і призначив йому покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі. Вирок можу бути оскаржений.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.