Випускники та викладачі Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти придбали FPV-дрони для ЗСУ

7 лютого відбувся урочистий випуск студентів спеціальностей «Медсестринство» та «Фармація, промислова фармація» у Львівському медичному фаховому коледжі післядипломної освіти.

08.02.2024
Випускники та викладачі Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти придбали FPV-дрони для ЗСУ

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Величезне дякую вам за вибір професії та зусилля, яких ви доклали під час навчання. Бажаю, щоб всі ваші задуми на професійному шляху реалізовувались, адже за обраною вами цінною професією стоїть безцінне людське життя. Дякую керівниці навчального закладу пані Лесі Вовк і всьому колективу, який навчає та плекає таких чудових спеціалістів», – зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він також зосередився на ключових здобутках закладу, які роблять його одним з найкращих у державі.

«Ви розвиваєте один з найбільших закладів в Україні, де підвищують свій фаховий рівень медсестри та медбрати різних спеціальностей, фельдшери, акушери і фармацевти.

З початком повномасштабної війни запровадили цикл спеціалізації асистентів ерготерапевта та асистентів фізичного терапевта, попит на яких лише зростатиме, бо реальність така, що ми вже є країною людей з інвалідністю, а маємо стати інклюзивною країною, де інвалідність не заважатиме людям повноцінно жити та реалізовуватися.

Вашим симуляційно-тренінговим центром та навчальною аптекою «Lege artis», яка повністю укомплектована технікою, програмним забезпеченням і відповідає стандартам сучасних аптек, надихаються у різних областях нашої країни. Дякую вам за все це і бажаю ще більшого зростання!» – підкреслив Максим Козицький.

Директорка коледжу Леся Вовк вручила випускникам дипломи.

«З гордістю носіть почесне звання медична сестра, медичний брат та фармацевтка. Професійного росту вам та до зустрічі у системі безперервного професійного розвитку», – сказала вона.

Продовжуючи традицію, магістри медсестринства – президентка Асоціації медичних сестер Львівщини Ірина Шевчук, голова Асоціації медичних сестер Львова Ірина Ометюх, а також голови Асоціацій медичних сестер з інших областей України – Ірина Величко (Кременчук, Полтавська область), Наталя Ружило (Івано-Франківськ), Людмила Романішина (Рівне) вручили студентам спеціальності 223 Медсестриство символічні очіпки.

«Цьогоріч ми запросили голів асоціацій з інших областей, аби популяризувати урочисту церемонію одягання очіпка й масштабувати традицію на інші регіони України. Цей очіпок символізує шлях до професії, смирення і готовність допомагати людям», – зазначила Леся Вовк.

Окрім того, випускними разом із викладачами зібрали 160 тис. грн та закупили 10 FPV-дронів для ЗСУ. Закупити «Пташки перемоги» допоміг голова громадської організації «Добро.Дій» Ігор Дулин.

Під час церемонії випуску директорка коледжу офіційно передала дрони представнику 24 ОМБр ім. короля Данила. Вже скоро «пташки» служитимуть бійцям на передовій.

Довідково:

У вересні 2021 року, за ініціативи коледжу та Асоціації медичних сестер Львівщини, для спільноти медичних сестер і братів України пройшов перший Осінній медсестринський форум у Львові. Під час форуму також відбулося дефіле святкового однострою та очіпка сестри медичної та брата медичного. У лютому 2022 року у коледжі започаткували нову традицію – урочисту церемонію одягання очіпка.

Про Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти:

На відділенні підготовки спеціалістів щороку в середньому навчається за спеціальністю «Фармація» – 120 студентів, за спеціальністю «Медсестринство» – 300 студентів. Цьогоріч випускників за спеціальністю «Фармація» – 38, за спеціальністю «Медсестринство» – 44.

За час свого функціонування у коледжі підготували понад 4000 сестер медичних, близько 700 фармацевтів, а також підвищили свій фаховий рівень більше 142 тисяч молодших медичних і фармацевтичних спеціалістів та медсестер-бакалаврів м. Львова та Львівської області на циклах спеціалізації та удосконалення.

Вперше в Україні на базі коледжу запровадили цикли спеціалізацій для медичних сестер загальної практики – сімейної медицини, з паліативної та хоспісної допомоги, шкільних медичних сестер, оптометристів, сестер медичних з реабілітації. На базі коледжу відкрили нову спеціальність «Екстрений медичний технік», де здійснюють перепідготовку водіїв швидкої медичної допомоги.

Викладачі коледжу від початку війни активно займаються волонтерством та навчили понад 10 тис. осіб цивільного населення навикам домедичної допомоги. Коледж має налагоджені тісні контакти з представниками організації медсестринського самоврядування та закладів охорони здоров’я у Польщі, Німеччині, Канаді.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.