На Прикарпатті депутат сільради вкрав 1,5 мільйони гривень і втік

На Івано-Франківщині поліція оголосила у розшук 33-річного депутата сільської ради Дмитра Шкаврітка, якого підозрюють у шахрайстві, фінансових махінаціях та відмиванні державних коштів.

13.09.2023
На Прикарпатті депутат сільради вкрав 1,5 мільйони гривень і втік

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Дмитро Шкаврітко із липня 2021 року до квітня 2023 року вносив недостовірні дані у відомість виплат заробітної плати працівникам Лисецького ліцею.Зарплату вчителів він перерахував собі і ще двом особам на картки. Загалом ідеться приблизно про 1,5 млн грн.

За фактом привласнення бюджетних грошей 21 квітня 2023 року поліція відкрила кримінальне провадження, а наприкінці серпня повідомила про одну з таких махінацій на суму понад 100 тисяч гривень.

«Підозрюваний, увійшовши в довіру до керівника навчального закладу, отримав ключ з електронним цифровим підписом та ідентифікатором доступу до системи дистанційного банківського обслуговування клієнтів. Опісля фігурант формував електронні документи на переказ та вносив завідомо неправдиві дані про нарахування собі заробітної плати, хоча жодного відношення до освітнього закладу не мав», – йдеться в повідомленні поліції.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.