Художника, якого ув’язнили в Криму за синьо-жовту фарбу, хочуть засудити до 18 років тюрми

ФСБ рф затримала Богдана Зізу 17 травня 2022 року.

05.06.2023
Художника, якого ув’язнили в Криму за синьо-жовту фарбу, хочуть засудити до 18 років тюрми

Росіяни хочуть засудити художника з Криму Богдана Зізу до 18 років колонії суворого режиму. Його звинувачують у тому, що він облив будівлю окупаційної адміністрації Євпаторії синьою та жовтою фарбами та кинув коктейль Молотова.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, Зіза виступив з останнім словом, у якому підкреслив свою позицію проти російського вторгнення в Україну, оголосив голодування та заспівав пісню “Ой, у лузі червона калина”. Художник також зажадав позбавити його російського громадянства, яке він отримав після анексії Криму у 2014 році.

Зараз йому інкримінують 4 статті КК рф, три з них за тероризм: ст. 205 ч. 1 (вчинення терористичного акту), 205 ч. 1 (загроза вчинення теракту), 205.2 ч. 2 (заклик до тероризму), 214 ч. 2 (вандалізм з політичних мотивів).

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.