У російського олігарха Фрідмана заявили про намір вийти з бізнесу рф

Водночас як збираються продавати бізнес, який холдинг Фрідмана, за їхніми ж словами не контролює, – загадка.

03.05.2023
У російського олігарха Фрідмана заявили про намір вийти з бізнесу рф

Після виходу розслідування журналістів про співпрацю російського бізнесу олігарха Фрідмана з росгвардією (страхування службового транспорту) та міноборони рф (відкриття нових магазинів мережі «Воєнторг-Пятерочка») – в олігарха заявили, що вирішили вийти з російського бізнесу (страхового та банківського).

Таку заяву 3 травня зробив керівник материнського холдингу бізнесу Михайла Фрідмана, зареєстрований у Люксембурзі, повідомила авторка та ведуча програми розслідувань “Схеми” Наталія Седлецька.

Вона зазначила, що після публікації журналістського викриття та на другий рік повномасштабного вторгнення рф у Фрідмана заявили, що «сьогодні займатися одночасно бізнесом у росії та на Заході, зокрема й в Україні – абсолютно неможливо», і є потреба «робити вибір».

“А те, що в росії їхні дочірні компанії понад рік війни обслуговують росгвардію та мають обороти на пів мільярда рублів зі структурою міноборони рф – намагаються пояснити тим, що втратили вплив на російський менеджмент цих компаній. Як вони при цьому збираються продавати бізнес, який за їхніми ж словами не контролюють – загадка”, – пише журналістка.

Вона вказала, що заява люксембурзького холдингу Фрідмана розміщена на сайті українського банку «Сенс банк» – (АльфаБанк). Який разом з Київстаром, Моршинською, сервісом Helsi.Me продовжує контролюватись структурами російського олігарха.

Додамо, що міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що факти викладені у розслідуванні журналістів «Схем» про співпрацю бізнесу олігарха Фрідмана з російськими військовими нарешті може стати підставою для старту процедури конфіскації його активів на користь держави Україна, адже це прописано в законі про санкції. 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.