Подружжя агентів російської воєнної розвідки засудили до 15 років за ґратами

Чоловіка та жінку затримали у грудні 2022 року під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини.

26.04.2023
Подружжя агентів російської воєнної розвідки засудили до 15 років за ґратами
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Влітку минулого року подружжя з міста Часів Яр дистанційно вийшло на заступника командира російського розвідувального батальйону «Спарта», який брав участь у бойових діях на східному фронті. У листуванні з ним зрадники запропонували свою допомогу у війні проти України.

За вказівкою агресора вони збирали інформацію про місця можливого базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. Насамперед вони намагались розшукати склади зі зброєю та боєприпасами українських військ.

Отримані відомості російські агенти передавали окупантам через мережу «зв’язкових» воєнної розвідки рф на захопленій частині Донецької області. Для комунікації використовували закриті чати в месенджерах.

У відомстві зазначили, що чоловік раніше вже відбував покарання за участь у незаконних збройних формуваннях «днр».

Тож на підставі зібраних доказів суд визнав чоловіка та жінку винними за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їх засудили до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, на Закарпатті затримали “подружжя” білоруських пропагандистів, які хотіли дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.