В ув’язненого, який із тюрми поширював російську пропаганду, конфіскували планшет

Маневицький районний суд Волинської області визнав чоловіка винним у глорифікації російської агресії.

12.04.2023
В ув’язненого, який із тюрми поширював російську пропаганду, конфіскували планшет

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 7 квітня.

Неодноразово судимий громадянин відбував 15-річний строк за вбивство із корисливих мотивів у «Камʼянській виправна колонія № 101». З кінця березня минулого року, використовуючи невстановлене компʼютерне обладнання, він став поширювати у мережі «Одноклассники» дописи російською мовою, в яких виправдувалася збройна агресія рф проти України.

Потім чоловіка етапували у «Маневицьку виправну колонію № 42», що у Волинській області. Там він уже використовував планшет. З початку квітня і до жовтня 2022 року обвинувачений репостив публікації проросійських ЗМІ. Наприклад, один із дописів починається словами: «В данный момент военнослужащие армии россии …» та завершується: «… Урал с вами, победа будет за нами», в іншому дописі йдеться: «…Путин президент…», ще одна публікація почнинається словами: «Мир готов открыть пальбу…» та завершується: «…Не будите лихо зря».

За угодою про визнання винуватості обвинуваченого засудили до 1 року і 6 місяців позбавлення волі. За сукупністю вироків суд приєднав невідбуту частину покарання за вироком 2012 року і визначив остаточне покарання — 4 роки тюремного увʼязнення.

У дохід держави конфіскується знаряддя скоєння злочину — планшет із зарядкою і навушниками.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.