Українські бійці захопили російський всюдихід “Вітязь”

Наразі це перша відома машина цього типу, що була захоплена вцілілою під час російсько-української війни.

04.04.2023
Українські бійці захопили російський всюдихід “Вітязь”

ЗСУ захопили на передовій рідкісний російський гусеничний всюдихід ДТ-10 «Вітязь», який був створений спеціально для арктичних умов. Про це повідомляє “Мілітарний”.

На одному з напрямків військові ЗСУ зняли на відео захоплений броньований гусеничний всюдихід ДТ-10. Судячи зі стану машини, вона дісталась зламаною, що унеможливило її евакуацію власним ходом.

Автори відео не вказали, де саме була захоплена машина, проте відомо, що у росії така техніка надходила на озброєння 200 мотострілецької бригади, яка зараз веде бої поблизу Авдіївки.

Останнього разу подібна техніка потрапляла до рук Сил оборони в березні минулого року. Тоді під час одного з рейдів на Харківщині було знищено один із гусеничних всюдиходів.

ДТ-10 «Вітязь» – це дволанковий всюдихід на гусеничному ходу. Він був розроблений в Радянському Союзі спеціально для роботи в складних умовах. Одна з основних задач машини – перевезення важких вантажів в екстремальних погодних умовах у складній місцевості, як-от болото, пісок чи сніг.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.