Мінкультури підготувало зміни для артистів, які хочуть виїхати за кордон

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що тепер для виїзду за кордон діячі культури мають підтверджувати наявність військового обліку в організації, контракти, а після повернення надавати звіт.

14.03.2023
Мінкультури підготувало зміни для артистів, які хочуть виїхати за кордон
Фото: умовне

Про це він сказав в етері телемарафону, цитує «Інтерфакс-Україна».

За словами Ткаченка, Мінкульт розробив зміни до порядку виїзду артистів, художників і журналістів, де є кілька ключових моментів. Зокрема ця категорія громадян має подавати підтвердження, що в їхніх організаціях ведеться військовий облік, та надавати контракти, які підтверджують мету виїзду.

Міністр зазначив, що якщо поїздка передбачає промоцію країни чи збір коштів, то згодом має бути надано звіт, так само як і в разі дипломатичних візитів. Такий виїзд не може тривати понад 60 днів, наголосив Ткаченко.

У мережі набуло резонансу інтерв’ю зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, у якому артист розповів, що виїхав з України за тимчасовим дозволом від Мінкульту, але вирішив залишитися за кордоном. Він заявляв, що в Україні отримав три повістки, але військкомів не боїться. Казав, що виїхати за кордон зміг як артист, отримавши від Мінкульту тимчасовий дозвіл.

 

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.