Жінка, яка в окупованому селі запроваджувала в школі російську освіту, сяде на 1,5 роки

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав громадянку винною у колабораціонізмі, а саме впровадженні стандартів освіти держави-агресорки.

01.03.2023
Жінка, яка в окупованому селі запроваджувала в школі російську освіту, сяде на 1,5 роки
Фото: умовне

Про це повідомляєСудовий репортер” із посиланням на вирок від 22 лютого.

Перебуваючи в селі Яковенково Ізюмського району Харківської області, в кінці липня 2022 року, жінка пристала на пропозицію окупантів і обійняла посаду директора Яковенківської загальноосвітньої школи.

Обвинувачена повідомила вчителям і батькам учнів про поступове запровадження в школі стандартів освіти російської федерації і перехід на російську мову навчання, а також видала накази про прийняття на роботу завідуючого господарством та технічного персоналу.

18 серпня минулого року обвинувачена з іншими працівниками школи вилучила підручники на українській мові, українську символіку, шкільну документацію, художню літературу з учбового процесу, про що було складено та підписано нею як головою комісії відповідний акт.

На початку вересня село було звільнено від окупантів. У матеріалах справи є документи — незаповнені бланка заяви на імʼя директора школи, “Акт об изъятии литературы”, “Устав образовательного учреждения”.

У судовому засіданні громадянка вину визнала. Суд врахував  її щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину.

Жінці призначено покарання у вигляді 1 року і шести місяців позбавлення волі із забороною  на 10 років обіймати посади в органах державної влади та державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги, у сфері освіти.

 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.