На Львівщині побільшало диких тварин

Мисливські колективи області провели облік мисливських та червонокнижних видів звірів і птахів на території області у наданих в користування мисливських угіддях.

27.02.2023
На Львівщині побільшало диких тварин

Облік проводився протягом січня і до першої декади лютого майже одночасно у всіх мисливських організаціях щоби не рахувати повторно одних і тих самих звірів, повідомило Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства.

Зазначається, що щорічна таксація (матеріальна оцінка лісу – ред.) мисливських видів звірів та птахів, є одним з обов’язкових заходів ведення мисливського господарства. Підгодівля звірів зимою зменшує площу пошуку природних кормів звірами, і вони збиваються в стада, облюбовують певні ділянки лісу, які називаються зимові стації перебування. На місцях скупчень тварин, у стадах, їх легше рахувати. Окрім того, обліковець має можливість візуально оцінити стан звірів, визначити їх стать та вік. Чисельність дичини в кожному господарстві є важливим показником, адже від нього залежить, чи буде полювання в господарстві на цей вид, чи ні.

За результатами обліку, на території Львівщини обліковано: 156 зубрів, 145 лосів, 1921 оленів благородних, 18450 козуль, 3581 кабанів, 3821 бобрів, 1873 борсуків, 4152 куниці лісової, 214 вовків та 69 ведмедів.

Разом усіх копитних звірів у цьому році обліковано 24402, що на 1477 голів більше аніж у попередньому.

“За результатами обліку мисливської фауни, спостерігається стабільний приріст усіх видів дичини, зокрема червонокнижних. Також стабільною залишається кількість хижаків, чисельність яких регулюється кожним користувачем мисливських угідь області і утримується на стабільному рівні.

Варто зазначити, що у зв’язку з російською агресією полювання на території області не проводилося. Водночас, користувачі мисливських угідь реалізували весь комплекс біотехнії та забезпечили охорону державного мисливського фонду”, – йдеться в повідомленні управління лісового та мисливського господарства.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.