У Львові випускники Національної академії сухопутних військ склали офіцерську присягу

22 лютого відбулась церемонія випуску курсантів Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

22.02.2023
У Львові випускники Національної академії сухопутних військ склали офіцерську присягу

Академія є одним з найстаріших вищих військових навчальних закладів України. Цьогоріч ряди офіцерського складу поповнили декілька сотень випускників Національної академії сухопутних військ. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Випускники Академії у форматі відеозвернення заслухали вітальне слово президента України Володимира Зеленського.

“Панове офіцери, генерали, шановні випускники! Кожен і кожна, хто став на захист нашої держави. Усі ми зараз виборюємо нашу історичну перемогу, про яку мріяли багато поколінь українців. Україна не починала цю війну, але нам з вами належить завершити її спільною перемогою. Буде мир на нашій землі, зникнуть кайдани з нашого народу, не буде приниження українців. Саме такий результат ми маємо здобути в боях. Українці пишаються своєю армією, її хоробрістю і стійкістю. Я впевнений, що ви станете саме такими воїнами. Вже вдруге за час повномасштабної війни наші військові навчальні заклади відправляють до офіцерського корпусу Збройних сил та інших військових формувань достойних воїнів, міцну опору нашого війська. Обрати такий життєвий шлях – це ознака сили людини і я дякую вам за вибір та вашим близьким за підтримку”, – звернувся до випускників Глава держави.

Опісля пролунала хвилина мовчання за усіма, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. На урочисту церемонію завітав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Сьогодні не існує простого поняття “військовослужбовець”, адже зараз кожен і кожна є захисниками України. Ми – нація нескорених і незламних. Увесь світ вражений нашою стійкістю та бере з нас приклад, як можна любити та обороняти свою землю. Цю жагу до справедливості передали нам наші предки, а значить вона нікуди не зникне, вона у нас у крові. Тому й сумнівів не залишається, що Україна обов’язково переможе!” – наголосив Денис Шмигаль.

Більшість випускників Національної академії має бойовий досвід. Вони захищали Київ від наступу російських окупантів на початку повномасштабного вторгнення у лютому торік. Пліч-о-пліч з іншими випускниками, у строю мав стояти також молодший сержант Владислав Терехов, який загинув торік 27 лютого під час виконання бойового завдання.

“Шановні випускники! Ви – представники найсміливішого та найхоробрішого народу, про який сьогодні говорить увесь світ. Свого часу ви зробили свій вибір – вибір служити народові України і пообіцяли гідно виконувати цей обов’язок. Впевнений, що знання, вміння та досвід, набуті за роки навчання у Національній академії, допоможуть вам в офіцерському становленні. Вдячний також усім командирам та викладачам славетного навчального закладу за підготовку і виховання достойних захисників нашої землі. А батькам – за постійну підтримку та віру у своїх синів та дочок. Отож, шановні випускники, завжди вірте одні в одних та вірте в нашу перемогу, адже ви – її невід’ємна частина”, – підкреслив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Наприкінці урочистої частини випускників нагородили відзнаками від начальника Національної академії. Нагрудний знак за вірність військовій присязі та українському народові, відмінні результати у навчанні й готовність до захисту Батьківщини отримали 6 випускників, ще 17 нагородили заохочувальними відзнаками Нацакадемії.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.