Суд відсторонив Павелка від посади президента УАФ

Він вже подав апеляцію.

17.02.2023
Суд відсторонив Павелка від посади президента УАФ

Печерський райсуд Києва ухвалив рішення відсторонити на місяць від посади президента Української асоціації футболу Андрія Павелка. Про це повідомив журналіст Костянтин Андріюк.

Він оприлюднив скрін ухвали суду, згідно з якою Павелка відсторонили від посади до 17 березня нинішнього року. Також там говориться, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

У дописі на сторінках Асоціації в соцмережах зазначили, що рішення не матиме практичного значення. Павелко залишатиметься на посаді щонайменше до закінчення розгляду апеляції, яку вже спрямували до судової інстанції.

В організації додали, що рішення усунути Павелка носить дискримінаційний характер та є порушенням статутів УЄФА та ФІФА, що вимагають дотримуватися принципу невтручання третьої сторони в діяльність футбольних федерацій.

“Вказане рішення Печерського суду не матиме жодних правових наслідків для діяльності Української асоціації футболу. А тому, очевидно, спрямоване виключно на дискредитацію керівництва Асоціації та українського футболу в цілому, зокрема, і в очах міжнародної футбольної спільноти напередодні виборів членів Виконкому УЄФА.

Це рішення є абсолютно необґрунтованим та грубо суперечить статутам УЄФА та ФІФА, які безапеляційно забороняють втручання місцевих судів у роботу національних футбольних організацій”, – йдеться в повідомленні.

Продовжуватиме виконувати свої функції і Юрій Записоцький. Його усунення терміном на один місяць також оскаржуватиметься організацією.

Нагадаємо, Павелко, а також генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький фігурують у справі про ймовірну корупцію при будівництві футбольних полів та розкрадання коштів.

У листопаді 2022 року Павелка було заарештовано терміном на дві місяці. Проте під вартою очільник УАФ не перебував – за нього було внесено заставу в розмірі 9.88 мільйона гривень.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.