Міноборони росії напряму вербує увʼязнених для війни з Україною

Раніше цим займався ватажок ПВК “Вагнера” Євген Пригожин.

14.02.2023
Міноборони росії напряму вербує увʼязнених для війни з Україною

Російське Міноборони тепер напряму вербує в’язнів на війну в Україні. Увʼязнені росіяни, які беруть участь у повномасштабній війні рф проти України, кажуть, що їх завербувало безпосередньо Міністерство оборони рф. Про це повідомляє CNN, передає ТСН.

Журналісти поспілкувалися з кількома російськими вʼязнями, які воювали у підрозділі номер 08807. Групу, відому як бригада “Штурм”, перекинули в жовтні на передову до Соледара. 

Троє окупантів, перебуваючи в лікарні, розповіли, що їх майже не лікують і доводиться “ходити з кульовими пораненнями, з осколками, які застрягли в ногах”.

“Наша група складалася із 130 бійців, але у нас є багато людей з ампутованими кінцівками, мабуть, нас залишилося осіб 40”, — сказав один із в’язнів і додав, що назад на фронт його відправили ще до загоєння ран.

Також CNN розповідає про смерть вʼязня Віктора Севальнєва. Після штурму Соледара він потрапив до лікарні, де записав своє останнє аудіоповідомлення дружині. У ньому росіянин попередив, що йому погрожують розстрілом. Згодом його тіло привезли дружині в закритій труні, а в Міноборони рф заявили, що Севальнєв “помер від осколкового поранення”.

Севальнєв та інші ув’язнені одноголосно казали, що їх завербувало Міноборони рф, а не ПВК “Вагнера”. Представник Головного управління МО України Андрій Юсов розповів CNN, що нещодавно взяті в полон росіяни також кажуть те саме.

За його словами, у цьому є “відгомін внутрішніх чвар серед російського військового керівництва”, і що російська оборонна ієрархія, міністр оборони Сергій Шойгу і новий командувач військами рф в Україні Валерій Герасимов створюють ресурс ув’язнених, який вони можуть безпосередньо контролювати через власні ПВК Міністерства. Юсов вважає, що зараз відомство має менше засуджених, але їх “теж використовуватимуть як гарматне м’ясо, як і Вагнер”.

Зазначимо, раніше вербуванням на війну російських “зеків” тривалий час займався Пригожин. За це він обіцяв їм свободу, після “відпрацювання” шестимісячного контракту на війні.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.