Учнів 4 і 9 класів звільнили від ДПА

В уряді зазначають, що рішення про скасування ДПА було прийнято “з метою збереження життя та здоров’я учнів в умовах воєнного стану”.

14.02.2023
Учнів 4 і 9 класів звільнили від ДПА
Фото: умовне

Цього року учні 4-х та 9-х класів не складатимуть державну підсумкову атестацію. Відповідний наказ уряду набув чинності.  Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів

ДПА для учнів 4-х і 9-х класів скасовують в Україні вже другий рік поспіль через повномасштабне вторгнення Росії.

Зміни внесені також і до процесу проведення вступної кампанії-2023.

Цього року замість Зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти також складатимуть Національний мультипредметний тест. 

Реєстрація для участі в НМТ розпочнеться у квітні в онлайн-режимі. НМТ пройде в один день.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.