У Кременчуці знешкодили ворожу агентуру, яка намагалась виявити і підірвати установки HIMARS та комплекси С-300

За знищення зразків іноземного та українського озброєння російські куратори обіцяли своїм поплічникам від 20 тис. дол. Гроші мали отримати на спеціально відкриті банківські картки одразу після успішного виконання ворожих завдань.

17.01.2023
У Кременчуці знешкодили ворожу агентуру, яка намагалась виявити і підірвати установки HIMARS та комплекси С-300

Зловмисники «полювали» за бойовими позиціями комплексів протиповітряної оборони С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням ЗСУ на Полтавщині, повідомляє СБУ. 

Також вони намагались виявити місця базування реактивних систем HIMARS і далекобійних гаубиць М777.

“У разі виявлення українських військових об’єктів агенти рф планували їх знищити через підпал і потім детонацію боєкомплекту. У разі наявної інформації про значне скупчення військової техніки та чіткі географічні координати – передати дані для ліквідації через ракетний удар військами рф”, – повідомляють у відомстві. 

Однак ворожих агентів своєчасно викрили, їх злочинні дії задокументували та припинили. 

Ними виявились двоє переселенців зі сходу України, які були завербовані представником так званої “мдб днр” дмитром зіпіром.

Перебуваючи у тимчасово окупованому Донецьку він дистанційно координував дії своїх агентів на території Полтавщини і “доповідав” про їх результати кадровим співробітникам фсб.

На підставі зібраних доказів Зіпіру повідомили про підозру за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Також планується додаткова кваліфікація його злочинів за:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).

Наразі він переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині Донецької області, проте його місцеперебування вже встановлено, тривають заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Крім того, вирішується питання щодо кваліфікації дій інших співучасників задокументованого злочину.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.