На Франківщині жінці оформили інвалідність, аби її військовозобов’язаний син зміг перетнути кордон

“Послуга” обійшлася у 2 500 доларів.

11.01.2023
На Франківщині жінці оформили інвалідність, аби її військовозобов’язаний син зміг перетнути кордон
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури. 

За даними слідства, з липня по вересень 2022 року троє спільників – матір військовозобов’язаного, лікар-хірург та працівниця управління соціального захисту, сприяли в незаконному переправленні громадянина через державний кордон України. 

Відтак, за 2 500 доларів США хірург склав виписки із неправдивими записами щодо лікування та медичних діагнозів жінки, видав письмове направлення на медико-соціальну експертну комісію, а соцпрацівниця надавала вказівки та організовувала рух документів для встановлення інвалідності.

Одержавши 2 групу інвалідності, жінка намагалася перетнути держкордон разом зі своїм 28-річним сином у ролі супроводжуючого.

Їх викрили на пункті пропуску “Краківець” працівники правоохоронних органів.

Групі осіб повідомили про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаного через державний кордон за підробленими документами ( ч.3 ст. 332, ч.ч.1,4 ст. 358 КК України).

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.