Суд призначив примусове лікування литовцю, який підтримував злочини росіян в Україні

Суд визнав неосудним 34-річного жителя Вільнюса, який публічно підтримував військові злочини Росії та принижував українців.

23.12.2022
Суд призначив примусове лікування литовцю, який підтримував злочини росіян в Україні
Фото: умовне

За рішенням суду, до нього застосують примусові заходи медичного характеру – амбулаторну психіатричну допомогу. Про це пише Delfi.

За даними справи, мешканець столиці Литви в соціальній мережі 1 березня цього року опублікував відео, в якому публічно підтримав воєнні злочини Росії в Україні. На цьому відео, крім того, він принижував українців.

Під час слідства чоловіку призначили стаціонарну судово-психіатричну та судово-психологічну експертизу. Відтак, фахівці дійшли висновку, що через хронічний прогресуючий психічний розлад чоловік не усвідомлював і не контролював свої дії. Спеціалісти вирішили, що доцільно буде застосувати до підозрюваного примусові заходи медичного характеру – амбулаторну психіатричну допомогу. 

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.